понедељак, 18. децембар 2017.

Sočna piletina



Ovaj recept ne zahteva žongliranje sa sudovima, zahtevne kuhinjske aparate, a ni sastojke.  Idealno kada dođete gladni sa posla, fakulteta, a gotov ručak vas ne čeka. Pripremite jednu veću šerpu i pratite korake koji slede.

Potrebno:
-2-3 pileća bataka
-4-5 srednjih šargarepa
-1 srednji crni luk
-5-6 čena belog luka
-3 kašičice senfa
-so, biber, kari
-po želji garam masala (indijska mešavina začina)

U dublju šerpu položite batake, dodajte pola šolje vode, rendanu šargarepu i rendani crni luk. Poželjno je da bude rendan jer ćete kuvanjem dobiti jako lep „sos“. Poklopite šerpu pa posle 5 minuta kuvanja kada se zagreje i počne da se krčka smanjite ringlu. Pratite povremeno ako voda ispari pa dodajte još pola šolje, posolite, dodajte biber, kari i ukoliko volite garam masala. Zatim malo kasnije dodajte rendani beli luk, bolje je što kasnije jer dugim kuvajem gubi hranljiva svojstva, takođe i maslinovo ulje dodajete pred kraj kuvanja isto zbog čuvanja hranljivih sastojaka. Isključite ringlu i umešajte senf, ostavite ga tako na blagoj temeperaturi da sve pusti svoju aromu. Ukupno je potrebno oko 30 minuta da bude gotovo. Ako želite možete jelo dovršiti i u rerni, samo ostavite malo tečnosti kako bi moglo da se krčka i prebacite u vatrostalnu posudu. Kada piletina porumeni i voda ispari, gotovo je. Od ove količine sastojaka dobijate dve porcije što je uz dodatak integralnog pirinča obrok koji je zdrav i lako svarljiv. Umesto šargarepe možete koristiti i rendanu bundevu, takođe se dobija fin i slatkast ukus. 








Нема коментара:

Постави коментар