четвртак, 22. март 2018.

Penasti mafin



Dobro je poznato da imam neobične kombinacije sastojaka. Ovaj recept koji sledi će vas verovatno iznenaditi po sastojcima, ali kada probate sigurna sam da će vam se svideti. Količina sastojaka je za 6 mafina tako da će to biti idealna mera za početak, da probate i zaljubite se u njih.

Potrebno:
-2 jaja i 1 belance
-1 kašičica soka od limuna
-4-5 kašika barenog i usitnjenog spanaća
-2 kašike mlevenog lana
-2 kašike kokosovog brašna
-1 kašika kokosovog protein
-1 kašika mlevenog badema

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Umutite dobro belanca, dodajte sok limuna, nastavite da mutite pa na kraju dodajte i žumance. Kada ste dobili ujednačenu masu dodajte sitno mleven spanać i sve ostale sastojke pa polako umešajte da masa ne gubi volumen. Kada ste dobili konačno “testo” sipajte ga u modle za mafine. Ja sam koristila silikonske, a vi ako nemate obavezno stavite papirne korpice u obične metalne modle. Sve se peče sigurno 20ak minuta, videćete i sami, treba da porumeni. Kada se prohlade polako odvojite od modli i ostavite na rešetku da se prohladi.




Нема коментара:

Постави коментар