Ovakvi recepti uglavnom nastanu brzinski, kada već nešto pečem, pa kao ajde da iskoristim toplu rernu.
Potrebno:
-1 kašika mlevenog lana
-1 kašika mlevenog čia semena
-4 kašike kokosa
-oko 200ml tople vode
-1 kašika pečenog susama
-malo soli
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U posudi
pomešajte sve suve sastojke pa polako dodajte vodu dok ne dobijete masu od koje
rukom možete oblikovati kuglice ( ne treba da bude previše tvrdo, već tek toliko da možete da formirate kuglicu) samo polako raćunajte da će se vremenom masa
dodatno zgusnuti, jer će laneno i čia seme nabubriti. Ako imate vremena bolje je i kada ova masa malo odstoji, bar desetak minuta. Susam je lepše kada prepečete malo jer ide unutra, pa ako je
sirov nekako se više upari u toku pečenja i nema aromu. Pošto se rerna
zagrejala formirajte kuglice otprilike 3 cm prečnika i ređajte na pek papirom obložen pleh. Ne sećam
se tačnog broja kuglica, ali recimo da je bilo pet od ove mase, nisam sigurna
tačno. Peku se dok god ne porumene malo po vrhu, možete ih i okrenuti u toku
pečenja. Pre jela sačekajte da se prohlade, obavezno. Ovde su kombinovane sa
humusom od bundeve i listićima spanaća.
Нема коментара:
Постави коментар