понедељак, 16. април 2018.

Loptice

Ovakvi recepti uglavnom nastanu brzinski, kada već nešto pečem, pa kao ajde da iskoristim toplu rernu.

Potrebno:
-1 kašika mlevenog lana
-1 kašika mlevenog čia semena
-4 kašike kokosa
-oko 200ml tople vode
-1 kašika pečenog susama
-malo soli

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U posudi pomešajte sve suve sastojke pa polako dodajte vodu dok ne dobijete masu od koje rukom možete oblikovati kuglice ( ne treba da bude previše tvrdo, već tek toliko da možete da formirate kuglicu) samo polako raćunajte da će se vremenom masa dodatno zgusnuti, jer će laneno i čia seme nabubriti. Ako imate vremena bolje je i kada ova masa malo odstoji, bar desetak minuta. Susam je lepše kada prepečete malo jer ide unutra, pa ako je sirov nekako se više upari u toku pečenja i nema aromu. Pošto se rerna zagrejala formirajte kuglice otprilike 3 cm prečnika i ređajte na pek papirom obložen pleh. Ne sećam se tačnog broja kuglica, ali recimo da je bilo pet od ove mase, nisam sigurna tačno. Peku se dok god ne porumene malo po vrhu, možete ih i okrenuti u toku pečenja. Pre jela sačekajte da se prohlade, obavezno. Ovde su kombinovane sa humusom od bundeve i listićima spanaća.

Нема коментара:

Постави коментар