уторак, 01. мај 2018.

Nudlice


Nudle od pirinča uglavnom pripremam kao testeninu klasičnu. Ovaj put tu je sosić od piletina i paradajz soka, nešto jednostavno, a eto lagano i brzo. Ja ću vam navesti sastojke, način pripreme, a vi odredite količinu koja vam je potrebna.

Potrebno:
-pileće belo meso
-mladi luk
-origano
-biber
-šargarepa
-so
-pirinčane nudle
-paradajz sok
-mlevena slatka paprika

Najpre belo meso sameljite u nekom multipraktiku. Na tiganju dinstajte seckani crni mladi luk i rendanu šargarepu. Ako vam baš mnogo lepi samo malkice vode dodajte, najbolje je kada imate poklopac. Čim malo opusti dodajte mlevenu piletinu, poklopite i ostavite da se krčka na smanjenoj ringli u sopstvenom soku. Ako baš krene da gori možete dodati i malo vode. Malo kasnije začinite i posolite, pa dodajte i paradajz sok do željene gustine. Kada se sve ukrčka, isključite ringlu i ostavita tako. Nudle skuvajte u vodi, malo isperite i ocedite pa servirajte sa sosom.


Нема коментара:

Постави коментар